loooooooooov

Ja gott folk, lovet har börjat! Igår var man hos Almira och firade hennes födelsedag, vilket var jättemysigt och ikväll blir det bio. Idag kom också bror min hem och även maijis kommer ikväll, fast henne får jag nog inte träffa förrän imorgon, har saknat henne väldigt myyycket. Har inte något speciellt planerat det här lovet, förutom att jag ska ha kuuuul, fast så säger jag varje lov och sen gör jag ändå inget speciellt, får se till att det här inte blir likadant. usch vilket jobbigt inlägg, men aa, ska till sl center en snabbis med papi för att fixa en sak nu, hare braaaa

/dills

heeey

Stannade hemma från skolan idag, hade bara en lektion och skulle ändå kommit försent till den. Imorgon är det matteprov, har dock inte mina böcker hemma så blir inget plugg för min del. Fast har en känsla av att det inte gör nåt ändå ;) Snart  kommer sarah förbi, ska bli nice och prata av sig lite med henne!

/dills

feelin' strange

Tjena folks. Sitter här och smuttar på mitt forest fruit te och äter på en coco, inte världens bästa blandning men..har känt mig så konstig sedan helgen, kan inte riktigt förklara känslan, känner mig inte sjuk eller nåt, bara konstig liksom. Fast det går väl över snart. Missade spanska provet imorse delvis på grund av trafiken och delvis för jag själv inte orkade göra det. Får bli på torsdag istället, skönt ändå eftersom jag inte pluggat ett skit igår. Tror jag skippar bosniskan imorgon också, har inte gjort en enda av läxorna och så har vi uppsatsskrivning, dessutom kommer det vara för jobbigt att ta sig fram så blir nog bara att åka hem efter skolan och göra annat skoj, vad det nu kan vara. Att vara utan tv tär verkligen på mig, är så van att ha den där och bara vrida på huvet när jag vill kolla. Förhoppningsvis får jag den i helgen, hoppas på det i alla fall. Ska försöka se om jag kan låna den i vardagsrummet en stund. Lycka till med det..

/dills

byebye weekend

Helgen har varit ganska fullspäckad så här kommer en liten summering. Fredag: kom hem från skolan, sov en stund, fixa mig och drog till Almira, streeessss. Runt 7 drog vi vidare till sätra för lite party, vilket var nice. förutom lite småkaos, men det löste sig. Lördag: vaknade tidigt av att alma väckte mig för att prata om lite dilemman, drog till mormor och morfar, kom hem var helt död, sov lite, väcktes av Alma ännu än gång, drog till Amica för att laga middag med henne och Denise, Tess kom också senare. Hem igen. Söndag: vaknade av att jag hade uuuuberont i magen, mådde illa, var trött, aa allt på samma gång. Så jag har bara ruttnat hela dagen fram tills för en stund sen, och nu är jag hos Sarah. Har prov i spanska imorgon så egentligen borde jag spenderat hela dagen pluggandes då jag verkligen inte kan nåt, men jag har ännu inte öppnat boken. Får göra det innan jag lägger mig. Nu ska jag fortästta äta tårta :D

/dills


vad hande med valfriheten?

haloj i stugan, laaaaaget? sjalv mar jag super, lite hungrig men snart ska jag forhoppningsvis (om mum gar med pa det) vraka i mig massor med falafel. Och nu menar jag riktig, fet och god falafel och inte skolans torra skit, haha!
annars hander ingenting especial, dagen har gatt forbi snabbt. Vaknade, stadade lite i lagenheten, akte in till stan med den ubervarma bussen, at lunch hos mammas finska kompis som bor har och slutligen, gick till stranden. Riktigt harligt! En sak som jag irriterat mig pa idag (och alla andra dagar) ar att alla hotell invaderat badstranderna, och att man maste betala for att bada pa deras strander. Visst det forstar jag, men att det kostar sa mycket forstar jag inte och forstar verkligen inte varfor hm.. 95% av stranderna tillhor hotell och resterande 5% ar sa kallade public beaches - som ocksa kostar for den delen. Dom borde lara sig av vara flatenvanor, vem som helst far komma och ga hur och nar som helst!


(ps. var haller min bloggpartner hus, haha?)

/maija


move a little bit closer, please

forsoker sola for fullt har, men om jag ska vara arlig sa har jag inte kommit ivag till stranden sa manga ganger som jag velat. ar val for lat for att dra mig dit? idag har jag iaf spenderat nagra valfortjanta timmar i solen. skulle kunna leva i det har vadret hela aret, men tyvarr, verkligen tyvarr bor jag pa det kallare, snoigare och trakigare sidan av jordklotet. ar saker pa att jag inte ar den enda som kanner sa.

btw sa kommer jag inte lagga ut bilder pa ett tag eftersom att broderna min har kontroll over datorn, och kanner inte for att dela mina bilder med alla internetcafebesokare.

/maija

you're beautiful

nu ar jag antligen i hurghada och det kanns skitbra. har inte hunnit gora nat annu, men imorn ser det ut att bli en heldag pa stranden. Har haft skolan och allt jag maste ta igen i baktankarna lite da och da, men ska inte lata det stora mig. Har ju sagt att vi skulle hitta H&M och igar gjorde vi antligen det! haha, den gomde sig i city stars som ar ett STORT kopsentrum i kairos stadsdel Heliopolis. slar definitivt alla kopcentrum i Stockholm, da den va gigantiskt och hade alla affarer man kan tanka sig... tom lilla svenska affaren Vero Moda. Men nu blev det har ett valdigt osammanhangande inlagg, dags for mig att dra.
/maija

keep it up

Skönt med en ledig dag, den var välbehövlig. Huvudvärken höll sig dock kvar från igår, så förutom att ha varit hos mormor och morfar och hämtat lite grejer och svarat på samhällsfrågorna så har jag bara legat i soffan och kollat på tvn. Känner även att min förkylning håller på att förvärras och det får inte hända då planerna för helgen redan är spikade. Men ska ta ett varmt bad nu och därefter göra mig lite te och proppa i mig några alvedon, det lär göra susen.

/dills

Onsdag

Trööött, det är vad jag är..kom hem för en liten stund sen efter att ha hälsat på mamma, som förmodligen ska komma hem imorgon eller på fredag, håller tummarna för det. Ingen skola imorgon, underbaaart, hade tänkt att passa på och ta en trip till stan eller farsta för att se om jag hittar nåt nice, men får se om orken finns där imorgon. Nu ska jag iaf badda naveln min, hittills har läkningen gått bättre än bra så låt oss hoppas att det förblir så!

/dills

salam alekom

tjaba. är fortfarande i Kairo, men ikväll är det dags för den låååånga bussresan till Hurghada. storstaden är inget för mig, alldeles för mycket folk, för varmt, högljudt och traffikerat, men nånting man måste uppleva!
shoppade lite skor igår och tog en visit i pizza hut också, svårt att motstå när det ändå är så billigt. Får se vad vi hittar på idag då, kanske lite mer shopping?











/maija

did u say stockholm is big?

Dag tre i Egypten. Gårdagen gick förbi snabbt, efter att ha ätit frukost på hotellet som är på taket av ett sjuvåningshus (!!) gick vi ut på stan för att kolla runt lite. köpte en adidas tjocktröja för ungeför 60kr! ett riktigt kap. efter att ha gått runt i värmen ett bra tag åt vi en typiskt egyptisk lunch, falafel, sallad och bröd. MUMS.
resten av dagen åkte vi runt med tunnelbanan som är heeeelt kaotisk och fullproppad och meningen var att vi skulle hitta kairos första och enda H&M men eftersom att staden är gigantisk hittade vi inte. ska göra ett nytt försök senare idag! innan vi gick tillbaka till hotellet stannade vi för att dricka färskpressad juice på vägen. köpte också en "cocktail" som dom kallade den, med granatäpple, banan, melon och kokos, skitgott. Ska satsa på att öppna en sån liten kiosk i stockholm, haha, skulle nog bli populärt!



flygplatsen i marsa alam, där jag väntade på flyg i 10 timmar...



lillebror




hotellet på taket



mitt i kairo






kairos fattigaste kvarter



alltid lika snygg!

/Maija

i kairo

i kairo nu, varmt, svettigt och mycket trafik sammanfattar val det!
imorn bar det ivag till hurghada, love it

/maija

just another sunday

Sorry för dålig uppdatering, ska försöka bättra mig. Hittills har dagen gått ut på att plugga och städa, ja ungefär som en vanlig söndag. Tror jag bara ska ta det lugnt restan av dagen, känner mig ganska..slö..

/dills

it's time to say goodbye

sista inlägget innan jag lämnar er i kalla sverige! har fått ganska mycket gjort idag, hämtat paket på ica, träffat alma och lånat lite kläder, TACK! och tagit en snabb fika med Sofia och Emma. är mer stressad än någonsin men snart lönar det sig!!
sista kvällen ska jag självklart spendera med bästa Dilara och Almira. Puss på er!

/maija

vad har hänt med världen?

läste om en 67-årig man som blivit häktad för våldtäkt på sin treåriga dotter. HEMSKT. förstår inte hur man kan göra nåt sånt, mot ett så litet barn. Hope he burns in hell.
hur som helst så är det fredag idag, haaaaaleluujaaaa. Har lite planer på g för ikväll, men får se om de blir av!
meeeen nu måste jag fotsätta plugget med Rosanna, Oscar, Almira och Dillis, mina små kycklingar som vill bli nämnda i bloggen. adios

/maija

onödigt

Jag orkar verkligen inte skriva idag eller det finns egentligen inget att skriva, känns bara inte bra när varken jag eller maijis skrivit på en dag. Jag lever i alla fall och är glad. Snart är det helg! wiiiiiiiho :D

/dills


klockan tickar

är stressad, stressad, stressad av någon anledning. har faktiskt inget speciellt att stressa inför så mycket som jag gör, men yeah. ska snart iväg för att träffa två av mina bffs och blir en mysig film/lipskväll.
OCH BARA FÖR ATT PÅMINNA ER SÅ ÅKER JAG SNAAAAAAART!



/maija



teeetris is back

tjooooo, försökte skriva igår men det va nåt fel på sidan, men nu verkar det funkar bra. Senaste nytt då? jo igår pierca jag naveln! fatta inte riktigt det förrän idag..men jag är väldigt glad och nöjd. Hoppas bara jag slipper infektion och grejer. Men vi får se..snart kommer iaf maijis över och senare ska vi träffa amica också, va ju ett tag sen bara vi tre gjorde nåt, så det är dags.

/dills


Se upp, här kommer jag

måndag igen, härligt. längtar till söndag, kom kom kom!



/maija

våren är påväg...I think

...och helgen närmar sig sitt slut. Har faktiskt fått ganska mycket gjort dom senaste dagarna, i fredags hade Therese hyrt lägenheten på hennes gård så vi drog dit med brudarna och hade det najs. senare på kvällen åkte vi mot stan för att dra på en fest och en timme senare va vi framme OCH 45 minuter senare var vi påväg hemåt igen. Blev alltså ingen fest för oss, men trevligt ändå...!
Igår blev det pizza och spel med Sulle och gänget där borta. Gissa vem som blev miljonär??



passade på att vara lite konstnärlig, haha!

/maija

wiiiie

Helgen är påväg mot sitt slut och det är dags för en ny skolvecka. Känner mig rätt så glad ändå faktiskt. Helgen har varit ganska lugn, vilket bara var skönt eftersom jag är förkyld....trodde jag skulle klara mig genom vintern utan förkylning, men icke! så länge det inte blir värre så är det lugnt. Idag blir det iaf att vara hemma och vila ut och senare ska jag försöka göra lite plugg som ska va inne imorn, har dock inga böcker hemma, men det löser sig nog!

/dills

PROSIT på oss

bjuder på lite bilder på oss, enjoy!









/Dills & Maija


ett, två, tre inställda lektioner

vet inte när jag sist varit med om en så onödig skoldag, kom till skolan klockan åtta och fick veta att första lektionen var inställd, härligt! håltimme tills tio följt av en historialektion sen håltimme igen och matte. som tur var så har vi världens underbaraste mattelärare som sa att vi kunde skita i lektionen! så nu bär det iväg mot stan med Dilara och på kvällen har jag big plans med tjejerna, tjadå!

/maija

bring me some joy

tjeena, ännu än dag idag då jag är så trött så jag inte kan hålla mina ögon öppna. Beror nog på en blandning av mörker, för mycket plugg och för lite sömn och en del annat smått. Längtar till våren, vet att allt kommer vara så mycket bättre då. Dagen då, lämnade hemmet runt kvart i 9 och kom hem för en liten stund sen. Åkte till farsta efter skolan med maijis och sarah. Meningen var att sarah skulle köpa en present till sin bror, `vilket hon också gjorde, men lilla jag vart tvungen att göra något jag inte borde gjort. Jag klippte min lugg och nu ser jag ut som jag vet inte vad, det är riktigt fult........... Får trösta mig med att det kommer växa ut..om ett långt tag. Något som får mig på gott humör är att jag förmodligen ska pierca naveln i veckan, vilket känns lite läskigt, men riktigt bra asså. och det bästa av allt är att mami kanske kommer hem imorgon. lycka. Har i alla fall varit hos sarah fram tills nu och firat hennes bror, trevligt var det. och nu ska jag göra mig klar för säng och lägga mig och kolla på de sista paradise avsnitten, ja jag vet att det redan har varit final och vem som vann osv, men såg inte avsnitten då jag fortfarande inte har någon tv. wellwell det här vart ett onödigt osammanhängande inlägg, ungefär som de flesta av mina inlägg haha men what to dooo :)

/dills


hi you on the other side

har varit ganska ouppkopplad från allting dom senaste dagarna nu, min kompis på mobilen har gått ut och har inte haft tid att sätta mig vid datorn heller. Har bara spenderat tiden genom att... vara. halva veckan har gått och half to go!
har känt mig lite, vad ska man säga, virrig? haha. Glömmer bort en massa grejer som jag ska göra, alltifrån vad jag skulle hämta när jag väl står i rummet till vilken buss som egentligen är den rätta. Lyckades faktist ta fel buss till Hemköp häromdan och min lilla trip slutade med att jag hamnade i hökarängen istället! hur lyckas man egentligen?

bortsett från allt glömmande hit och dit har jag insett något nytt också! man säger ju alltid att man lever en gång och blablabla men sen så visar ens handlingar nånting annat, men jag har bestämt mig att verkligen leva efter det. inte bara att göra roliga och nya saker och vara öppen för nya utmaningar, men också att jag inte ska låta min tid gå på att grubbla över smågrejer som i själva verket inte har någon betydelse. Att jag kan sitta och oroa mig över hur jag ska ha råd att köpa en ny bikini i flera dagar när andra oroar sig över hur de ska få mat för dagen känns så himla patetiskt. okej att det är den livstilen vi lever i den här delen av världen, men ändå, man borde ju tänka en extra gång innan man slänger ur sig grejer såsom "varför hatar gud mig?" eller "snälla gud säg att det går bra på provet". helt plötsligt känns mina problem så obetydliga och dumma. och alla bråk som jag kan ha med kompisar och familjen känns också jätteonödiga. varför ska jag slösa minuter, timmar och tom dagar av mitt liv på att gå och vara irritterad på nån? av vilken anledning? INGEN, det får bara mig själv och folk omkring mig att må dåligt, och så enkelt är det.

/maija



trötter

Sorry för den dåliga uppdateringen från min sida. Har hänt en del grejer så jag har varken haft tid eller lust att blogga. Men ser ut att bli bättre nu så det blir väl även så med bloggandet. Hur som helst är jag helt utmattad idag, har knappt fått någon sömn under helgen, borde kanske stannat hemma från skolan för att vila ut då det ändå var en ganska kort och onödig dag för min del. Ska försöka sova lite nu när ingen är hemma för sen är det plugg-time som gäller. eller inte.

/dills

RSS 2.0